Изберете език

  Подобряване на реакцията на селското стопанство в Съюза в отговор на обществените изисквания по отношение на храните и здравето, включително висококачествена, безопасна и питателна храна, произведена по устойчив начин, намаляване на хранителните отпадъци, както и подобряване на хуманното отношение към животните и борба с антимикробната резистентност

 

Идентифицирана потребност 9.1

Насърчаване и подпомагане на биологичното земеделие, както и на научните изследвания в тази посока

Идентифицирана потребност 9.2

Подобряване на контрола (лабораторна дейност), пазарна организация, реализация и маркетинг в конвенционалното и биологичното производство

Идентифицирана потребност 9.3

Насърчаване потреблението на биологични продукти чрез повишаване доверието на потребителите и включването им като задължителен елемент от веригата на предлагане на храни в частни и обществени заведения, в детски градини, училища, социални и здравни заведения

Идентифицирана потребност 9.4

Подобряване качеството на храните, насърчаване консумацията на здравословна храна, повишаване информираността на потребителите, относно етикетиране на храните и засилване контрола при внос на суровини и храни

Идентифицирана потребност 9.5

Подкрепа на производителите, участващи в схемите за качество съгласно Регламент (ЕС)№ 1151/2012 относно схемите за качество на селскостопански продукти и храни

Идентифицирана потребност 9.6

Подобряване отглеждането на животните

Идентифицирана потребност 9.7

Намаляване употребата на антимикробни средства в селското стопанство

Идентифицирана потребност 9.8

Интервенции за подобряване използването на торове и продукти за растителна защита в земеделието и повишаване ефективността на контрола на пазара и контрола върху употребата на ПРЗ и торове


mzhg