Идентифицирана потребност 9.1
Насърчаване и подпомагане на биологичното земеделие, както и на научните изследвания в тази посока
Идентифицирана потребност 9.2
Подобряване на контрола (лабораторна дейност), пазарна организация, реализация и маркетинг в конвенционалното и биологичното производство
Идентифицирана потребност 9.3
Насърчаване потреблението на биологични продукти чрез повишаване доверието на потребителите и включването им като задължителен елемент от веригата на предлагане на храни в частни и обществени заведения, в детски градини, училища, социални и здравни заведения
Идентифицирана потребност 9.4
Подобряване качеството на храните, насърчаване консумацията на здравословна храна, повишаване информираността на потребителите, относно етикетиране на храните и засилване контрола при внос на суровини и храни
Идентифицирана потребност 9.5
Подкрепа на производителите, участващи в схемите за качество съгласно Регламент (ЕС)№ 1151/2012 относно схемите за качество на селскостопански продукти и храни
Идентифицирана потребност 9.6
Подобряване отглеждането на животните
Идентифицирана потребност 9.7
Намаляване употребата на антимикробни средства в селското стопанство
Идентифицирана потребност 9.8
Интервенции за подобряване използването на торове и продукти за растителна защита в земеделието и повишаване ефективността на контрола на пазара и контрола върху употребата на ПРЗ и торове